EPDM als dakbedekking

Iedereen heeft een dak boven zijn hoofd nodig. Met ‘een dak boven je hoofd’ wordt vaak de hele woning bedoeld, en slaat op een huis waar je je thuis kunt voelen. In letterlijke zin is het dak echter ook heel belangrijk. Het hele huis, maar vooral het dak, beschermt je tegen water en kou en zorgt ervoor dat je wordt beschermd tegen invloeden van buiten die schadelijk kunnen zijn. Heel vroeger hadden mensen al behoefte aan beschutting en vonden dit in grotten en op andere plekken. De gevaren waaraan deze eerste mensen blootstonden waren echter heel anders dan die waar mensen tegenwoordig mee te maken hebben. Nu hoef je niet bang meer te zijn dat je wordt aangevallen door een roofdier, maar wel dat je wordt beroofd of je iets nog ergers wordt aangedaan door een ander mens. Je huis en je dak beschermen je niet alleen tegen weersinvloeden, maar ook tegen andere mensen. Je dak is een belangrijk onderdeel van je woning, dus moet je ervoor zorgen dat hij zijn functie goed kan blijven uitoefenen. Daarom is het verstandig om eens goed te kijken naar de dakbedekking. EPDM is een goede soort dakbedekking, die ervoor zorgt dat er geen lekkage kan ontstaan. Een groot probleem bij platte daken en goten is dat er water blijft staan, wat tot lekkage kan leiden. Het water vindt zich een weg naar beneden en komt door de plafonds en de muren in je huis, wat voor veel problemen kan zorgen. EPDM houdt het vocht tegen en beschermt het dak en de rest van de woning tegen weersinvloeden. Het is een veelzijdig product dat gemakkelijk te leggen en duurzaam is. Daarom is EPDM een goede keuze als je er zeker van wilt zijn dat je dak goed beschermd is.

De voordelen van EPDM

EPDM is gemaakt van Ethyleen, Propyleen, Dieën en Monomeer. Het gebruik van EPDM als dakbedekking heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het een flexibel materiaal, wat ervoor zorgt dat het gemakkelijk te leggen is. Hierdoor kun je het zelf doen, wat je een hoop kosten kan besparen. Daarnaast is het elastisch, wat bijdraagt aan de duurzaamheid. Omdat EPDM een elasticiteit tot 400 procent heeft kan het gemakkelijk uitzetten en krimpen, zonder dat het gevolgen heeft voor de kwaliteit. Het materiaal heeft een donkere kleur en neemt daardoor veel warmte op als de zon erop schijnt. De elasticiteit zorgt ervoor dat het EPDM niet uitdroogt en scheurt, waardoor het zijn functie goed blijft vervullen. Daarnaast is het materiaal erg licht, waardoor het heel gemakkelijk te leggen is. De hoekjes en randjes worden goed opgevuld door het elastische materiaal en het is gemakkelijk te bevestigen met lijm. Het materiaal is erg duurzaam, wat zowel voor het dak als voor het milieu goed is. EPDM heeft een levensduur van 50 jaar, die in de meeste gevallen zelfs kan worden verlengd tot 60 of 70 jaar. Dit houdt in dat je na het plaatsen van EPDM op je dak weinig tot niks hoeft te doen om ervoor te zorgen dat het dak goed blijft functioneren. Daarnaast is het product goed voor het milieu, omdat het zo lang meegaat. Dit betekent dat het niet snel vervangen hoeft te worden, zodat er geen nieuwe milieubelastende producten verwerkt hoeven te worden. Dit alles maakt EPDM een zeer gemakkelijk product. Het is mogelijk om het zelf te plaatsen, je hebt er 50 jaar lang geen omkijken naar en het is goed voor het milieu.

Online dakbedekking aanschaffen

Als je op zoek bent naar EPDM om je dak mee te bedekken, kun je dit op verschillende manieren aanpakken. Allereerst kun je voor dergelijke producten meestal in bouwmarkten terecht. Het nadeel van het doen van een dergelijke aankoop in een bouwmarkt is echter dat het product hier meestal veel duurder is dan wanneer je het online koopt. Webshops, die online producten aanbieden, hoeven geen goed bereikbare en dus dure locatie te betalen. Een magazijn is genoeg en de locatie maakt niet heel veel uit. Dit bespaart het bedrijf een hoop kosten, wat wordt doorberekend in de prijs. Op www.interexpress.be vind je bijvoorbeeld alles wat je nodig hebt om je dak opnieuw te bedekken met EPDM. Je vindt er niet alleen rollen EPDM en stroken in alle soorten en maten, maar ook de accessoires die je nodig hebt om het helemaal af te maken en de materialen en gereedschappen die je nodig hebt bij de montage. Als je kiest voor Interexpress, ben je verzekerd van een snelle levering: je kunt de bestelling binnen drie werkdagen thuis verwachten. Daarnaast kun je veilig betalen via internet en krijg je de beste producten voor een scherpe prijs. Je kunt bij Interexpress terecht voor alles wat met EPDM te maken heeft, waaronder:

  • Dakbedekking op maat
  • Daktotaalpakketten
  • Standaard dakrollen
  • Stroken
  • Hemelwaterafvoeren
  • Prefab hoeken
  • Lijmen en kitten
  • Accessoires
  • Daktrimmen
  • Isolatiematerialen

Naast al deze producten vind je verschillende handleidingen en instructievideo’s op de website, www.interexpress.be. Je hoeft dus helemaal geen ervaren klusser te zijn om zelf EPDM op je dak aan te brengen. Met de gereedschappen, lijmen en kitten die Interexpress aanbiedt kun je zelf op professionele manier het dak bedekken en met de verschillende extra’s, zoals hemelwaterafvoeren en isolatiematerialen, maak je het dak helemaal af. Kijk voor meer informatie, mogelijkheden om contact op te nemen en de webshop waarin alles wordt verkocht op www.interexpress.be.

Meer van interexpress.nl