Huwelijksfotograaf

De trouwdag is voor veel mensen de mooiste dag of een van de mooiste dagen van hun leven. U wilt natuurlijk dat alles die dag perfect verloopt en dat alles mooi op foto vastgelegd wordt, zodat u er later nog volop van kunt genieten en er op terug kunt blikken. Een goede huwelijksfotograaf is daarom ook van groot belang. Veel mensen denken bij de voorbereiding op hun huwelijksdag niet meteen aan het zoeken naar de juiste huwelijksfotograaf en dit is aan een kant ook logisch, er zijn immers heel veel andere zaken die geregeld moeten worden en die veel meer in het oog springen. Zo wilt u natuurlijk graag allebei de mooiste trouwkleding hebben. Het vinden van de perfecte trouwjurk en een mooi, bijpassend trouwpak kan veel tijd kosten en u wilt er deze dag natuurlijk op uw best uitzien. Daarnaast moet u natuurlijk nog een geschikte trouwlocatie vinden en een locatie voor de receptie en het feest. Dit zijn zaken die voor veel mensen belangrijker lijken dan het vinden van een huwelijksfotograaf. Naast deze in het oog springende taken als het vinden van de juiste locaties en de mooiste kleding, zijn er natuurlijk ook nog veel details die geregeld moeten worden. Wat dacht u bijvoorbeeld van de trouwtaart, de uitnodigingen en het eten en drinken? Allemaal zaken waar u over na moet denken, die uw aandacht vragen en waarvoor u knopen moet doorhakken. U wilt immers graag wel de juiste keuzes maken, trouwen doet u in principe immers maar één keer. Maar doordat het over het algemeen ook de eerste keer is dat u gaat trouwen en al deze keuzes moet maken, is het vaak ook erg lastig om te bepalen wat u nu precies wilt, wat voor u de beste keus is en wat het beste bij u past. Door alle keuzemogelijkheden die er zijn op het gebied van locatie, uitnodigingen, kleding en eten en drinken, wordt er vaak pas laat gedacht aan het zoeken naar een geschikte huwelijksfotograaf.

Geschikte huwelijksfotograaf

Het is zonde als er pas zo laat in de voorbereiding gedacht wordt aan het inhuren van een huwelijksfotograaf. Wilt u namelijk mooie foto’s van uw trouwdag hebben, en wie wil dat nu niet, dan is het natuurlijk van groot belang dat u een goede huwelijksfotograaf kiest. Maar wat is dat nu precies, een goede fotograaf? Wie kunt u het beste inhuren? Dat hangt heel sterk af van waar u precies naar op zoek bent. Alle fotografen hebben natuurlijk hun eigen stijl en het is natuurlijk van belang dat deze aansluit bij uw persoonlijke smaak. Dat is dan ook het eerste punt waar u op moet letten als u op zoek bent naar een huwelijksfotograaf voor uw grote dag. Hoe doet u dit nu het best? Eenvoudigweg door websites van verschillende fotografen te bekijken en te bladeren door hun portfolio. U krijgt dan een goed beeld van de sfeer die zij met hun beelden weten te creëren en van de stijl die zij hebben. Zo ziet u al snel of een bepaalde huwelijksfotograaf wel of niet aansluit bij de wensen die u op dat gebied hebt. Hebt u een aantal fotografen gevonden die werken in een stijl die u aanspreekt? Dan is het van belang om een kennismakingsgesprek met hen te hebben, zodat u kunt kijken of er ook klik is, of u zich bij de huwelijksfotograaf op uw gemak voelt. Dit is erg belangrijk als u ongedwongen foto’s voelt. Voelt u zich niet bij de fotograaf op uw gemak, dan kan de huwelijksfotograaf nog zo goed zijn in zijn of haar werk, het resultaat zal dan uiteindelijk toch niet zo geslaagd zijn als wanneer de klik er wel was. Dan zien de foto’s er namelijk veel meer ontspannen en naturel uit, omdat u zich op uw gemak voelt bij de fotograaf.

Verschillende mogelijkheden

Bij het vinden van de juiste huwelijksfotograaf zijn dus verschillende zaken van belang:

  • de stijl van de fotograaf
  • de sfeer van de foto’s
  • de chemie tussen u en de huwelijksfotograaf

Is dit allemaal aanwezig, dan is het moment gekomen om te kiezen op wat voor manier u uw grote dag vast wilt laten leggen. U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo is er de mogelijkheid tot een basispakket, waarbij u een fotoshoot doet met uw huwelijksfotograaf en waarbij de fotograaf twee uur op locatie aanwezig is om bijvoorbeeld de ceremonie vast te leggen. Voor sommige mensen is die voldoende en zij laten hun gasten de rest van de dag foto’s maken, zodat zij ook daar beelden van hebben. Anderen kiezen liever voor een uitgebreidere variant. Daarbij is de fotograaf de gehele dag aanwezig, vanaf het moment dat u opstaat tot het moment dat de eerste dans van de avond afgelopen is. Het grote voordeel hiervan is dat u van alle momenten van uw grote dag foto’s hebt, juist ook van die kleine momenten zoals het doen van uw haar en de make-up, of van het wachten van de bruid tot de bruidegom haar komt halen. Een ander pluspunt is dat u ‘s ochtends alvast zo kunt wennen aan de aanwezigheid van de huwelijksfotograaf en zijn of haar assistent, dat u er later op de dag niets meer van merkt en u tijdens de ceremonie niet eens meer op zal vallen dat zij aanwezig zijn en foto’s van u aan het maken zijn. Zo krijgt u uiteindelijk de allermooiste beelden.