Naar het Noorderlicht reizen

Wie een keer een plaatje of een filmpje van de Aurora Borealis heeft gezien, kan niet wachten om dit zelf ook eens met eigen ogen te aanschouwen. Eenieder die dit eens meegemaakt heeft, zal zeggen dat dit een zeer bijzondere ervaring was, onvergelijkbaar in zijn soort. Naar het Noorderlicht reizen is dus zeker iets wat u eens een keer zou moeten doen. Een enkele keer is dit bijzondere licht ook in het westen van Europa waar te nemen, maar dit komt slechts zelden voor en bovendien is de kracht van het licht hier ook veel minder sterk. Voor een echt bijzonder schouwspel van het Noorderlicht reizen mensen niet voor niets af naar het noorden van ons continent. Waar moet u nu naar toe gaan als u dit ook eens zou willen zien? Het meest bekend zijn natuurlijk de Noorderlicht reizen naar Noorwegen, maar dit is zeker niet de enige optie. Ook Finland en Zweden zijn bijvoorbeeld uitstekende opties. Wat u echter wel in gedachten moet houden, is dat de Aurora Borealis vooral in het noorden goed waar te nemen is. Het gaat dan om het gedeelte wat gelegen is ten minste honderd kilometer ten noorden van de poolcirkel. Ook zuidelijker is het verschijnsel wel waar te nemen, maar hier is het minder sterk en is het ook minder vaak te zien. Wilt u de kans zo groot mogelijk maken dat u het echt zult zien, dan zult u voor het Noorderlicht reizen moeten maken naar het echt noordelijke deel van Lapland. Zodra u boven de grens van honderd kilometer boven de poolcirkel uit komt, dan is de kans op waarneming ervan een enorm stuk groter. Voor mensen die Noorderlicht reizen willen maken, is het dan ook het belangrijkste om met deze grens rekening te houden, het land maakt vervolgens minder uit.

Noorderlicht reizen, wanneer is de beste periode?

Bent u van plan naar het Noorderlicht te reizen, dan is natuurlijk niet allen de locatie van belang, maar ook het tijdstip dat u de reis maakt. Het zal bij de meeste mensen bekend zijn dat dit verschijnsel vooral in de winter waar te nemen is, maar wat is nu de beste periode om naar het noorden te gaan? In welke periode maken Noorderlicht reizen nu de grootste kans om te slagen? Een goede tijd is de Indian Summer, oftewel de tweede helft van september. Daarnaast is de periode van februari tot half april zeer geschikt, in deze maanden maakt u statistisch gezien de meeste kans op het waarnemen van de Aurora Borealis. Tijdens Noorderlicht reizen zult u veel ‘s nachts wakker moeten zijn, aangezien u het licht dan het beste waar kunt nemen. De piel ligt vaak tussen negen en elf uur ‘s avonds, maar ook in de vroege ochtend, van drie tot vier, kunnen er vaak spectaculaire waarnemingen worden gedaan. Een fabel rondom het noorderlicht is dat de sterkte ervan afhankelijk zou zijn van de maanstand. Dit is niet het geval, de stand van de maan be├»nvloedt echter wel de manier van waarnemen. Is het nieuwe maan, dan is het ‘s nachts erg donker en daardoor is de kans groter dat u de lichtgolven ziet. Is het echter volle maan en mocht u dan de lichtgolven zien, dan zorgt dit voor een zeer adembenemend schouwspel. Mensen die Noorderlicht reizen willen maken, moeten daarom voor zichzelf de afweging maken waar zij de voorkeur aan geven. Tenzij ze er natuurlijk voor kiezen om vier weken op reis te gaan, dan kunnen zij alle verschillende stadia meemaken. Voor geslaagde Noorderlicht reizen is het dus vooral belangrijk om een goede locatie te kiezen en een goede reisperiode.

Boek bij Xplore the North

Op basis van het bovenstaande weet u nu het volgende over het maken van Noorderlicht reizen:

  • welk land in noord Europa u kiest maakt niet zoveel uit, zolang u maar noordelijker reist dan honderd kilometer boven de poolcirkel
  • de beste periode om uw reis te maken is van februari tot half april of in de tweede helft van september
  • de kans om de lichtgolven te zien is het grootst tussen 21.00 uur en 23.00 uur en 3.00 uur tot 4.00 uur
  • verschillende maanstanden zorgen voor verschillende soorten waarnemingen

U kunt op basis van deze gegevens natuurlijk zelf naar het Noorderlicht reizen, maar u kunt er ook voor kiezen om een reis te boeken bij een specialist, zoals Xplore the North. Deze reisorganisatie heeft vele jaren ervaring met Noorderlicht reizen en zij kunnen u hier dan ook als geen ander over adviseren. Zij weten wanneer de kans op het zien van de Aurora Borealis het grootst is, waardoor u meer kans maakt op het meemaken van dit verschijnsel. Zij maken zelf bovendien ook ieder jaar nog Noorderlicht reizen, om nieuwe locaties te ontdekken en zo de mooiste vakanties voor u samen te stellen. Bij het zoeken naar locaties wijken zij altijd af van de gebaande baden, zodat u niet in het massatoerisme terecht komt. Er wordt gekozen voor kleinschalige logies, zodat u de rust van de regio kunt ervaren. Zij kiezen bovendien altijd voor reizen waarin avontuur met comfort gecombineerd wordt, dit zorgt voor de meest fantastische ervaringen. Zij stellen prachtige dagprogramma’s samen, zodat u ook overdag genoeg kunt beleven. Met andere woorden, voor fantastische Noorderlicht reizen bent u bij Xplore the North dus absoluut aan het juiste adres, zij stellen de mooiste reizen samen!