Elk product in onze leefwereld is ooit ontstaan als idee van een ontwerper. De industriële productie van toestellen, meubels, machines, voertuigen, en vele andere, zijn dan ook van deze tijd. Door innovatie en vernieuwing brengen bedrijven steeds verfijndere, milieuvriendelijke, betere producten op de markt.

Als bachelor Multimedia en communicatietechnologie (MCT) – afstudeerrichting Industrieel ProductOntwerpen (IPO), sta jij midden in dit ontwerpproces.

Een Industrieel ProductOntwerper (m/v) is iemand die – onder supervisie van een master industrieel ontwerpen, een productontwikkelaar of een bedrijfsleider – zelfstandig nieuwe producten kan uitwerken vertrekkende van een ontwerpconcept of productidee. Dit ontwerp behelst zowel de vormgevende als technische uitwerking van het product alsook het ontwerpen van varianten of de restyling van bestaande producten.
Ook is deze persoon in staat om m.b.v. de bestaande productiemiddelen nieuwe methodes, toepassingen en gereedschappen te ontwikkelen om efficiënt te produceren en zo het productieapparaat optimaal aan te wenden (flexibele productie). Daarnaast kan deze persoon productgegevens en productdocumentatie op een klantgerichte, gestructureerde en multimediale wijze voorstellen d.m.v. folders, standen of webgebaseerde toepassingen.

Onze bachelor MCT afstudeerrichting Industrieel ProductOntwerpen (m/v) is een praktijkgerichte opleiding. Met het oog op het gevarieerde aanbod aan tewerkstellingsmogelijkheden, vormen de praktijkvakken een belangrijk onderdeel in de opleiding. Je zal jezelf terugvinden in onze moderne werkplaatsen, ateliers en studio. Recente apparatuur en software worden geïntegreerd in de lessen en labsessies. Vanaf september 2006 heb je zelfs les een volledige nieuw gebouw! Je werkt zelfstandig of in team aan verschillende ontwerpprojecten per jaar. Je staat in voor de verschillende fases in het ontwerpproces: van idee tot presentatie en eindproduct. Je leert theoretische kennis koppelen aan je ontwerp skills.

De opleiding leidt tot het diploma Bachelor Multimedia en Communicatietechnologie, afstudeerrichting Industrieel ProductOntwerpen.